Wat is coaching?

Gratis stockfoto met advies, afwachtend, analyse
Samenvatting van kennis: Iedereen heeft wel eens gehoord dat het belangrijk is om “de kern van de zaak” te kennen. Nu en dan vat iemand kennis samen door te zeggen, “Kom ter zake”. Dit cliché heeft zijn wortels in de opleiding en training van de coach. Merk op hoe het wordt aangepast om aan de kennisbehoeften van de persoon te voldoen. Merk ook op hoe het wordt omgedraaid om herhaling te vermijden. Merk op dat deze definitie van helder denken naar de oppervlakte brengt wat de persoon wil vermijden.

Sommige marketeers gaan er prat op dat zij alles kunnen verkopen. Het is waar dat iedereen alles kan kopen. De marketeer moet er echter altijd naar streven om het meest hoogwaardige, meest aansprekende product of de meest aansprekende dienst te verkopen die hij of zij kan vinden.In dit streven is de persoon die op het spreekgestoelte staat (actie) degene die weet waar hij of zij over gaat. Met andere woorden, de persoon kent zijn of haar eigen waarde. Wat heb je eraan als je alleen maar krijgt wat anderen hebben? Helemaal niet goed.
Hoewel het preek/actie model een goed leermiddel kan zijn heeft het één grote, negatieve tekortkoming. Het gaat er ten onrechte van uit dat de persoon die gecoacht wordt iets weet dat de persoon die de coaching doet weet. Als zodanig verwacht de coach dat er iets voor de persoon gedaan wordt dat de persoon eerlijk gezegd niet weet.

Een van de gemakkelijkste manieren om deze fout te corrigeren is de gecoachte persoon te helpen bij het vinden van zijn of haar eigen waarden. Dit kan gedaan worden door een “analyserende spiegel” te gebruiken. Er is een verschil tussen wat we in de spiegel zien en wat we uit onze waarnemingen halen. Het is heel gemakkelijk om in een “analyserende spiegel” te stappen en ons te fixeren op dat deel van ons lichaam dat ons ongelukkig maakt. Dit is onze projectie. Om ons geluk in de spiegel achter te laten, moeten we bereid zijn om ons geluk in die spiegel los te laten.
Het is veel nuttiger om een “slachtoffer spiegel” te gebruiken in plaats van de “toeschouwers spiegel”. In deze tweede soort spiegel doet de “rechter” eigenlijk de coaching. De “rechter spiegel” weerspiegelt onze gevoelens over hoe we ons voelen. Aangezien wij in de eerste plaats coachen om ons eigen gedrag te verbeteren, zal de spiegel van de rechter onze kwalen weerspiegelen. Om ons geluk in de spiegel te laten, moeten we bereid zijn ons geluk in die spiegel los te laten.

Het tragische aspect van menselijk gedrag is dat er een punt is waar iemands geluk ophoudt en het voorspelbare geeuwen van het slachtoffer verschijnt. Dit wetende, moeten we ofwel geluk creëren ofwel weten hoe we geluk kunnen creëren. Dit is het primaire belang van coaching. Voordat enige verandering kan plaatsvinden, moet de coach de persoon voorbereiden om in de richting van geluk te bewegen. Dit vereist het veranderen van negatief denken in de richting van geluk. Depressie is de negatieve kant van geluk. Dat is waarom er meestal geen show is in Amerika tijdens de kerstperiode. Dit is onze negatieve spiegel tegenover onze positieve.